Karabinlekene i Bergen

Postet av Sauda IL - Friidrett den 18. Mai 2016

Friidrettsgruppen deltok på Karabinlekene I Bergen I perioden 13-15. mai. Dette er et av de største barne- og ungdomsstevnene på Vestlandet i løpet av vårsesongen. Her møtes de beste fra Bergensområdet med tilreisende fra andre deler av landet. Flere av resultatene var av topp nasjonal klasse, og som i fjor ble det satt nasjonale rekorder. Vi reiste fredag med 8 utøvere og to trenere og returnerte på søndag stinne av erfaring og med støle muskler. I løpet av turen hadde vi 49 starter og det endte opp med 39 personlige rekorder. Noen av rekordene var små, men et par var solide forbedringer som Linnea Haraldsen sin forbedring i lengde på over en halv meter, og Hanna Haugsvær sin forbedring i liten ball med nesten 10meter.

De to rekruttene, Ivar Haugsvær og Theo Espeland hevdet seg godt i sine klasser og fikk begge deltakermedaljer for sine prestasjoner. Av de seks jentene fikk tre av dem medaljer. Hyppigste gjest på premiepallen var Vilde Sulen Hovland som fikk premie i både 80meter, 200meter og kule. Hanna Haugsvær fikk premie i kule og liten ball, mens Linde Espeland fikk premie i liten ball. Daria Peneva, Ingrid Lunde og Linnea Haraldsen kom dessverre ikke på pallen denne gang, men de leverte fine rekorder og nærmer seg denne.
Våre poengmessig beste resultater var Hanna sitt kulestøt til 911poeng og Vilde sitt høydehopp til 820poeng.0 Kommentar

Plan for treningsstevner

Postet av Sauda IL - Friidrett den 10. Mai 2016

For å se planen, trykk på linken
--> PLAN TRENINGSSTEVNER SAUDA.pdf


0 Kommentar

Friidrettsgruppen vil kåre årets Saudaatlet!

Postet av Sauda IL - Friidrett den 9. Mai 2016

Friidrettsgruppen i Sauda IL er i vekst og vil i 2016 promotere idretten sin ved å arrangere fire treningsstevner på Sauda stadion. Det vil arrangeres to stevner på våren, og to på høsten. Alle stevnene vil bli arrangert på torsdager. Stevnene er åpne for alle aldre og det vil i tillegg til lek og moro være et snev av alvor i arrangementene.

For de minste er det bare lek, men når man har passert 11 år har friidrettsforbundet etablert et merkesystem som gjør at man kan få utdelt friidrettsmerket i gull, sølv eller bronse avhengig av alder og ferdigheter. Krav må oppnås i både løp, hopp og kast for å oppnå merket.
I tillegg finnes friidrettsknappen i gull, sølv og bronse for enkeltresultat som oppnår gitte poengsummer etter Tyrvingtabellen.

Nytt av året er at det tilrettelegges for å kåre Saudaatleten for jenter, gutter, kvinner og menn. I en så aktiv by som Sauda hvor aktiviteten er høy året rundt er det på sin plass å kåre årets atlet. Det vil her konkurreres i fire kategorier: korte løp- lange løp, hopp og kast hvor friidrettsforbundets poengtabeller vil nyttes til å bedømme resultatene. Vinner er den med høyeste poengsum totalt i de fire kategoriene.
Nå kan man endelig avgjøre hvem som er sprekest på jobben, i nabolaget, i treningsgruppa, i familien og i Sauda. Krav for å være med i kåringen er at du enten bor i Sauda kommune eller er oppvokst her.

Mer informasjon og de aktuelle poengtabellene vil bli lagt ut på idrettslaget sin hjemmeside og facebook, men for å demonstrere effekten vises her et poengeksempel for menn senior. Alle disse resultatene gir ca like mange poeng, og er derfor jevngode; 100meter: 13.2- 400meter: 62.0- 3000meter: 10.50.00- Høyde: 1.50- Lengde: 4.90- Kule (7kg): 8.70- Diskos (2kg): 25.00 meter.

Dersom det er interesse for konseptet vil det bli tilrettelagt for veiledning og trening i tekniske øvelser før stevnene, unntatt stevne 1 som er allerede på torsdag 12. mai.

Dersom det er bra oppslutning vil premier, heder og ære bli utlevert på et eget arrangement, om ikke vil det bli kåring av vinnere på siste stevne.

Vi ønsker velkommen til årets første stevne torsdag 12. mai på stadion. Påmelding i tidsrommet 1645-1745, stevnestart for 4-10 år er 1700, og for 11 år og eldre er stevnestart 1800. Tidsskjema på nett.
Startkontigent er 100,- (kun kontant) for alle fra 11 år og gjelder for alle stevnene.

TIDSPLAN TRENINGSSTEVNE SAUDA 12 mai.pdf

PLAN TRENINGSSTEVNER SAUDA.pdf


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline